dijous, 19 d’abril del 2007

Diàleg, però sobretot saber escoltar

És una evidència, que te n’adones mentre escoltes els altres i dialogues. És fàcil, només cal voluntat, humilitat i respecte. És fàcil, però no tothom ho sap fer. M’imagino que els que acostumeu a llegir-me, ja sabeu a qui em refereixo. Doncs, si no se’n sap o no hi ha voluntat, segons quins papers, segons quins càrrecs no s’han de fer ni voler.
Ha estat una tarda interessant, després d’un matí intens, però profitós. Parles amb gent que coneixes des de fa temps, amb qui has parlat sovint, però també amb unes altres persones que acostumes a saludar sense intercanviar massa paraules. Parles també amb gent que no coneixies i que t’expliquen coses interessants. Quina sort, no?
Si només parles amb els que et diuen “Amén” de tot, amb aquells que sempre et donen la raó, amb les persones que mai et qüestionaran res del que dius o fas, quina gràcia té? D’on aprens? És que ja ho saps tot? Que trist, no?
Avui encara no he pogut llegir el diari, i per tant no sé si ha passat res d’extraordinari, però a Arenys, i per a mi, sí: he conegut gent nova, els he escoltat i hem dialogat.
Per cert, també he conegut l’eina arenys.cat. Encara no és operatiu, però segur que hi entrarem tots, perquè serà útil per Arenys. Tot això gràcies a arenys.org, els dels 5 cantons.