dimarts, 21 d’octubre del 2014

Un veí denuncia que els cants dels galls no el deixen dormir

Fent un parèntesi al gairebé monogràfic tema del 9N, avui m'he fixat en una notícia del diari ARA que pot passar tranquil·lament desapercebuda, però que m'hi aturo per fer èmfasi en les dificultats de conviure en una societat tan irritada i intransigent com la nostra. Tenim els nervis a flor de pell i ens creiem amb el dret de protestar-ho tot. Tots tenim aquest perill de caure-hi i ens convindria asserenar-nos una mica i comptar fins a 10 abans de moure fitxa. Per altra banda, però, sovint ens oblidem que els nostres actes i comportaments poden ser molestos per als nostres veïns.
La notícia de l'ARA diu que un veí de Sant Martí de Centelles presenta una denúncia perquè li molesten els cants dels galls. Uns cants que superen el nombre de decibels permesos. Amb aquest anunciat penses que no pot ser que això estigui passant, sobretot perquè entens que en un poble hi conviuen persones i animals, encara que d'aquests cada vegada n'hi ha menys. Quan llegeixes tot el cos de la notícia pots entendre-ho diferent.
Sembla ser que feia molt temps que es queixava a l'Ajuntament perquè un seu veí té quatre galls, dos gossos i cinc oques, que fan molt soroll, i l'Ajuntament no li feia cas. A tot això sembla que s'hi varen sumar uns quants coloms i més gallines, de manera que el soroll era insuportable.
A la meva vila un veí va demanar que el campanar de l'església deixés de tocar els quarts i les hores perquè li molestava. I un poble rural un estiuejant es queixava de la mala olor de les vaques. Tot això complica la convivència i sap greu que no es trobi la manera de resoldre-ho amb algun tipus de mediació i no s'hagi de recórrer a la denúncia. El tema consisteix en valorar si té més dret el propietari dels animals a gaudir-ne o bé el veí a poder descansar sense sorolls.
Aquí ho deixo perquè pensem en un moment tots aquells sorolls que ens molesten dels nostres veïns i com hi reaccionem, i al mateix temps, una cosa més difícil, ens fixem en tot allò que fem al llarg del dia que pot molestar els nostres veïns. Després... opinem.