dimecres, 15 d’octubre del 2014

Atenció catalans amb les salves!!!

Aquest matí, sortint de casa per anar a la feina, un veí m'ha demanat si ja havien arribat els de Madrid. Havia escoltat uns trets que no identificava. Li he explicat que ERC una vegada més havia organitzat les salves matinals en memòria de l'afusellament del president Lluís Companys.
Avui també he llegit que el secretari dels trabucaires de Cardedeu havia estat sancionat per la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya, amb 25.000 euros per haver disparat salves davant de la casa del regidor del PP durant les festes del mes d'agost passat.
Ja veieu que s'ha d'anar molt alerta en disparar salves, no sigui que algú no ho interpreti correctament i provoqui corredisses i algun ensurt.
Però si alguna cosa ens ha de preocupar és el nivell de molts dirigents polítics. Avui ens podem fixar en les declaracions de la presidenta del PP català, la senyora Alícia Sánchez-Camacho, en relació a la consulta del 9N. Segons Sánchez Camacho "que no es pugui votar és una victòria de la democràcia". Com us podeu imaginar, la xarxa va plena de comentaris ridiculitzant-la. M'imagino que els col·leccionistes de frases històriques n'hauran pres nota i la guardaran en un lloc destacat.
Ens poden dir que la frase treta del seu context es pot interpretar malament, però la frase és el que és, i cal ser prou curós amb què es diu perquè sempre hi ha persones i periodistes a l'aguait per prendre'n nota. De totes maneres la frase és prou creïble venint de qui ve, pel tarannà i el que ens té acostumats.
Ahir parlava de Joan Herrera. Avui ho podria fer també de Miquel Iceta, Rivera o Oriol Junqueras. Aquests dies els titulars periodístics es cotitzen a la baixa, perquè l'oferta és abundant. N'hi ha molts per escollir. Demà continuarem.