dilluns, 6 d’octubre del 2014

Quina responsabilitat té el ministeri de Sanitat en el contagi per Ebola?

Avui ha saltat la notícia del contagi per Ebola d'una infermera que va cuidar el missioner mort a Madrid. És el primer cas de contagi a l'Estat i el més trist de tot plegat és que un infermer de Madrid va denunciar fa mesos les deficiències en el protocol contra l'Ebola elaborat pel ministeri de Sanitat.
Esperant que es pugui recuperar i deixar enrere la malaltia, s'està analitzant totes les persones que han estat en contacte amb la infermera que assegurar-se que ningú més ha quedat contagiat per la malaltia.
Es pot considerar un accident o bé hi ha responsabilitats per un mal ús de les mesures de prevenció? Tindria raó l'infermer que havia denunciat que el protocol del ministeri no era correcte? per què no se li va fer cas?
Cada dia que passa estem veient que el govern espanyol té moltes limitacions i comet molts errors. En aquest cas és greu perquè hi ha en joc la vida de la persona contagiada i la por i malestar de totes les altres persones que estan sent estudiades.
Avui la vicepresidenta criticava al govern català de voler ser Estat quan era incapaç de ser un bon govern. Potser que la senyora Sáenz de Santamaria es dediqui a mirar què passa en el seu govern abans de criticar els altres. Jo puc estar molt d'acord que el govern català no és el dels millors, i que estem perdent el tren per solucionar problemes greus que afecten la nostra societat, però el govern de l'Estat no els ajuda gens, i de fet ja li està bé.
La queixa de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat perquè la Generalitat no li paga el deute és lícita i molts altres ajuntaments, per no dir quasi tots, podrien denunciar el mateix, però el que no té perdó és l'actitud del govern de Madrid, i especialment el ministre Montoro, de la manera com juga amb els ajuntaments per desacreditar la Generalitat. El més trist de tot és que al darrere de tota aquesta picabaralla els que hi sortim perdent som els ciutadans, i especialment els catalans. Els que defensem la consulta i els que no la volen. Tots en sortim malparats.