dilluns, 20 d’octubre del 2014

La por fa que PP i PSOE critiquin Podemos

El fet que l'aparició d'un partit com Podemos posi tan nerviosos a PP i PSOE és un mal senyal. Qui està convençut de fer bé la feina, no tem la competència, sinó que la respecta i procura treure el millor d'un mateix per superar-la. Quan un té dubtes és quan li fa por tot allò que es belluga.
En lloc de Podemos, el PP hauria de tenir por de tots els seus militants corruptes que van sorgint dia rere dia, i no pas els últims monos del partit, sinó personatges que han ostentat alts càrrecs, com seria el cas de Rodrigo Rato. El PP ha de témer les relliscades dels seus ministres de sanitat, interior, justícia... El PP ha de tremolar en veure l'actitud del seu president davant les dificultats, de com pateix i evita enfrontar-se a la realitat, esperant que les coses caiguin pel seu propi pes.
El PSOE abans d'atacar Podemos el que hauria de fer és construir un veritable discurs de política d'esquerres que va perdre ja fa molts anys i legislatures. Hauria de concentrar totes les energies per convèncer els seus simpatitzants que l'època Zapatero ja ha desaparegut i que estan iniciant una nova etapa del socialisme. Hauria de convèncer que és una alternativa de govern, al costat del poble amb una nova manera de fer política.
Si aquests dos partits polítics fessin bé la feina, no tindrien cap por d'un partit, Podemos, que s'acaba de constituir i ja discuteixen lideratge. Un partit que volia anar de baix a dalt i ara el seu impulsor vol fer i desfer sense competència. Un partit que va sorgir amb molta força en les primeres eleccions que es va presentar, les europees, però que pot acabar com el rosari de l'aurora. Perquè les coses no es fan soles ni surten del no-res, sinó hi ha un treball continu i un esforç per mantenir les formes, però també els continguts. 
Si els dos grans partits espanyols tenen por de Podemos, i per això el critiquen tant, és perquè la seva consciència no està tranquil·la i saben que han enganyat els votants durant molt temps i ara els hi estan exigint canvis i resultats, després de tantes decepcions. La sort que han tingut és que no tenen alternativa i Podemos tampoc ho ha de ser si rectifiquen a temps. Un acció que potser ja és massa tard.