divendres, 26 de juliol del 2013

No és un accident, sinó un crim

He seguit força d'esquitllada el lamentable accident del tren gallec i, com no podia ser d'una altra manera, m'ha dolgut, però al mateix temps m'ha indignat. Considero que no hi ha cap explicació ni excusa per no culpar el maquinista. No ha estat un accident, sinó un crim. Les distraccions, les fallades mecàniques poden entendre's, sense que això signifiqui que no s'hagin de buscar i exigir responsabilitats, però el cas que ens ocupa és diferent. Es tracta d'una imprudència que no pot fer ningú i encara menys qui té en les seves mans la vida de tantes persones.
M'han comentat, no sé si és cert, que l'encara president espanyol, el senyor Rajoy, va lamentar l'accident posant-lo en el mateix sac de no sé quin terratrèmol que ha ocorregut aquests dies en alguna part del planeta. Senyor Rajoy, un terratrèmol és un fenomen natural imprevisible, i l'accident de Galícia s'hauria pogut evitar si el maquinista hagués respectat el límit de velocitat, en lloc de doblar-lo.
Em solidaritzo amb totes les víctimes i familiars, i amb aquelles persones que ho estan passant malament, però al mateix temps espero que la greu imprudència del maquinista, que amb tanta lleugeresa va posar en perill la vida de tanta gent, i que de moment es parla de 78 víctimes, sigui jutjada i castigada com es mereix. Ha de ser un càstig per qui ha causat la tragèdia i un avís per a aquelles persones que poden incórrer en el mateix delicte.