dilluns, 15 de juliol del 2013

Ara tothom s'atreveix amb els reis

Avui llegia la notícia de l'escridassada dels miners a la reina Sofia. És ben bé allò que de l'arbre caigut tots en fan llenya. Ja no poden anar enlloc, i no és només al País Basc o Catalunya. El crèdit dels reis d'Espanya s'ha esgotat i ja ningú no els té respecte. Si a això li sumem la desconfiança que ha generat el president espanyol, podem dir que les primeres autoritats espanyoles han caigut en desgràcia.
Rajoy ha donat la cara i ha respost dues preguntes, però em sembla que no m'equivoco si dic que a la pregunta de si havia cobrat diner negre, no ha dit que no. Ha sortit per la tangent, la qual cosa encara confon més i fa pensar que sí que en va cobrar. És que no volia mentir? Ha preferit fer-se el suec a confessar la veritat?
La situació és gravíssima, tant pel cas Bárcenas amb el PP, com per la manca d'una alternativa de govern que sigui viable. El PSOE, com a força principal de l'oposició, no té ni discurs, ni imatge, ni candidat a la presidència. Encara l'han de fabricar, perquè qui ho volia ser i podia ser-ho, va ser vetat, en aquest cas vetada, pels barons espanyols, que ho prefereixen tot abans de cedir el lloc a una catalana, encara que per a molts catalans sigui considerada espanyolíssima.