dissabte, 20 de juliol del 2013

La corrupció és la gran enemiga de les nostres empreses

El president de la PIMEC, el senyor Josep González ha tingut la mala idea de manifestar que la "marca Barcelona" ven més que cap altra marca d'Espanya. Ara tindrem tots els espanyols emprenyats i intentant trobar la manera de fer-nos la punyeta. Dir que la "marca Barcelona" està per sobre de la "marca Espanya" és una ofensa al govern espanyol i tots els seus súbdits. Potser també hi ha qui, des de Tarragona, no els agrada. És per això que la denominació Costa del Maresme-Barcelona, per posar un exemple, no és cap disbarat.
Té raó el senyor Josep González quan diu que la corrupció passa factura a les empreses espanyoles que volen exportar. Ara que n'hi ha tanta necessitat, seria convenient netejar la roba bruta a casa i que no sortís a la primera plana de la premsa internacional.
Tenim el president espanyol a la corda fluixa i sense defensar-se. Tenim una bona colla de diputats i senadors, de diferents cantons, imputats. El president del Tribunal Constitucional, si més no actuant de manera poc ètica. La majoria dels partits polítics sota sospita d'irregularitats en el seu finançament... tot plegat una bona m... que no ajuda gens a tenir confiança ni en la nostra gent ni en les nostres empreses.
Potser a més d'un li agradaria que al primer lloc hi hagués la marca Catalunya, però no podem oblidar-nos que sense una capital tan forta com és Barcelona, el nostre país estaria lluny de poder somiar en un estat independent. Els de poble, hem d'estar orgullosos de la nostra capital, i portar-la arreu. Si no fem pinya, no ens mourem de casa.