diumenge, 7 de juliol del 2013

El pacte PSC-PSOE dóna tanta autonomia com la independència

"la reunió d'ahir PSOE-PSC passarà a la història de Catalunya i d'Espanya". Tot això ho ha dit el senyor Maurici Lucena, portaveu del grup del Partit dels Socialistes de Catalunya, al Parlament català. Sembla ser doncs que el que han pactat els socialistes donarà tanta autonomia com si fóssim independents, i per tant, per la via ràpida.
Només es tracta de modificar la Constitució perquè incorpori el model federal i tot serà bufar i fer ampolles. Perquè m'imagino que els senyors Rubalcaba i Navarro, no dubten que aconseguiran convèncer el Partit Popular, que té majoria absoluta, i que correrà a modificar la Constitució perquè Espanya esdevingui un estat federal.
El document que s'ha aprovat aquest dissabte a Granada reconeix el principi d'ordinalitat, però deixa clar que l'Estat no està obligat a complir-lo. Bona aquesta!
El document que s'ha aprovat a Granada aposta per blindar les competències autonòmiques, però no reconeix el dret a decidir ni la nació catalana. Apostar pel blindatge de les competències què vol dir? que no ens prendran més el pel? que el govern espanyol no aprovarà cap llei que deixi els catalans amb el cul a l'aire?
Jo voldria pensar que el PSC ha aconseguit una gran sortida per Catalunya, d'aquest atzucac en què ens hem ficat, però em costa, se'm fa difícil. Tinc molts dubtes i cap tipus de confiança ni amb el PSOE i encara menys amb el Partit Popular. El PSC necessita temps, i una manera d'aconseguir-lo és pactant i signant documents amb el PSOE, encara que sigui un partit que no pinta res, si més no en aquests moments. El temps ja el va tenir, com ara el té el PP. És una llàstima que sempre arribin tard.