diumenge, 14 de juliol del 2013

En què ens beneficia la presumpta corrupció de Rajoy?

Si el diari El Mundo va presentar informes falsos sobre diferents polítics catalans, amb el president al capdavant, per què no pot passar el mateix amb els SMS de Rajoy i Bárcenas? Entenc que la situació fa que ens precipitem abans de poder contrastar les notícies, sobretot quan vénen d'uns diaris que pretenen, per sobre de tot, modificar el curs polític, ja sigui destruint CDC a Catalunya, o Rajoy dins del PP.
Sí que ajuda a tot plegat el fet que Rajoy no es defensi. Molts podem interpretar el seu silenci en que no sap com fer-ho, d'altres diran que intenta no fer cas a tanta falsedat. Sigui com sigui, penso que Rajouy hauria de parlar i, si realment el seu comportament no ha estat a l'alçada del càrrec que ostenta, llavors dimitir, per no fer més mal a la política i a la mateixa societat.Fal
Cospedal diu que confia en Rajoy, que és una persona honrada. Jo també voldria confiar-hi, simplement pel càrrec que té i el que podria significar tenir un president espanyol corrupte. Ens agradaria, però, escoltar-li la veu i convèncer-nos que tot el que explica el diari El Mundo és fals i que només pretén desbancar-lo perquè el PP sigui liderat per l'ala més dretana i centralista del partit.
Aquí a Catalunya he vist que s'ha originat manifestacions exigint-li la dimissió. Potser això és el que cal, però no crec que, com a país, en sortim beneficiats. La incertesa que es viu amb la manera de ser del president Rajoy, més aviat ens ajuda a avançar cap a la consulta. Si Rajoy cau, el seu successor no tindrà tants miraments, i la corda es tensarà molt més, amb el perill que això suposa. Cal que Rajoy s'expliqui, i ens convenci que tot plegat és una estratègia de l'extrema dreta de l'Estat.