dilluns, 29 de juliol del 2013

El PP de Catalunya no és com el del País Basc, aquí mai ens ha defensat

Acabo d'arribar de viatge i només engegar el 3/24 tot són referències a decisions del govern espanyol que van en contra del català. Veig que la vida continua com sempre i que cada vegada tenim més arguments per marxar d'Espanya.
El PP del País Basc és PP, però sempre ha defensat els interessos del seu territori davant qualsevol decisió de les institucions espanyoles. A Catalunya mai hem tingut un PP que ens defensés. Sempre s'ha posat a favor d'Espanya, quan ha governat el PP, i fins i tot quan el govern espanyol estava a les mans del PSOE. En aquest cas actuaven amb més cautela, però ara no. 
Del PP català no en podem esperar res que ens pugui beneficiar com a país, ni que defensem un model federalista ni tan sols autonomista. Per al Partit Popular català el primer de tot és Espanya, després, si queda res, ja parlarem de Catalunya.
Sí, era al municipi de Pasai de San Pedro (governat per Bildu) on protestaven contra la implantació de la recollida de la brossa, porta per porta. Eren pobles com Legutiano (governat per EA-Alternatiba), on podies veure contenidors selectius soterrats, i els carrers endreçats. No sé el nivell de reciclatge d'un i altre lloc, però en tot cas els carrers no feien el fàstic dels nostres. Això no és culpa o gràcies als respectius ajuntaments, sinó a l'actitud dels respectius ciutadans.
Si em deixen escollir, demanaria un PP com al País Basc, però ens ha tocat les senyores Alicia Sánchez-Camacho, de los Llanos de Luna... ja no parlo de Vidal Quadras.