dimecres, 3 de juliol del 2013

Arenys de Mar guanya terreny a la Riera

El Butlletí Oficial de la Província publicava dilluns la licitació de les obres de cobriment del tram de la Riera d'Arenys, entre el carrer Santa Clara i el carrer Arxipreste Rigau, amb un termini d'execució de quatre mesos, i un pressupost de 539.700,70 euros més IVA.
La Riera és a Arenys el centre neuràlgic de gairebé tot. És el lloc per passejar, prendre la fresca, però també per transitar d'una punta a l'altra de la vila. La manca d'alternatives viàries, fan que la majoria de cotxes hagin de passar en part o en la seva totalitat, per la Riera, la qual cosa li fa perdre molt d'atractiu.
Arenys de Mar, com la majoria de poblacions del Maresme té una urbanització molt desordenada i estèticament poc atractiva. Has de buscar racons i trams específics, o girar la vista al mar. La Riera, tot i ser estimada pels arenyencs, no és massa diferent de la resta de la vila i, per tant, fa bo de sentir que es tiri endavant la urbanització d'un nou tram, sobretot si et diuen que el nou espai no servirà per incorporar-hi més cotxes.
L'entrada a la vila des de la part alta, dóna una sensació de pàrquing permanent de vehicles, que no ha millorat amb la creació de la zona verda per a residents. Destinar la Riera com a aparcament és com un crim, però les característiques del territori no permeten grans bosses d'aparcament i avui, ja ho sabem, no som res sense cotxe.
Llegint la notícia, no acabo d'entendre si el govern té clar com vol urbanitzar la superfície del nou tram, ni si es tindrà en compte el tram baix, que es va urbanitzar en l'anterior mandat, pel cas que, més endavant es decidís urbanitzar el tram que va des del carrer de l'Olivar i el carrer Santa Clara. Voldria pensar que no es tractarà d'un pedaç i que d'aquí a una bona colla d'anys, qui hi sigui, aconsegueixi veure una Riera estèticament i urbanísticament equilibrada, i agradable per passejar-hi.