dimarts, 2 de juliol del 2013

El govern del PP ha d'aprendre a escoltar i dialogar

El Consell d'Estat ha emès un informe on es qüestiona la constitucionalitat de la reforma de l'administració local que vol tirar endavant el govern del PP, perquè redueix en excés les competències de l'administració local que preveu la Constitució, donant massa protagonisme a les diputacions. Els informes del Consell d'Estat no són vinculants i, per tant, el govern del PP pot fer-ne cas omís, com ja ha fet en alguna altra ocasió.
Si malgrat l'informe negatiu del Consell d'Estat i els arguments contraris d'
ajuntaments, governs autònoms i altres experts, el govern del PP avança cap a l'aprovació de la reforma, quedarà en evidència que el govern de Rajoy és el més barroer i destructiu de tots els que hem pogut observar i patir en aquesta època democràtica dels dos darrers segles.
Fa pocs dies, en aquest bloc, parlava de la necessitat de reformar l'administració, i concretament la local, però matisava que s'havia de fer amb intel·ligència. Cal fer-la amb criteris d'eficiència econòmica i de capacitat de gestió i proximitat. El que no es pot fer és anar promulgant lleis i reformes amb l'únic objectiu de controlar de manera partidista i interessada tota la gestió pública. I això, per desgràcia, és el que està fent el PP.
És urgent i necessari que tots els experts en gestió local, expliquin a la ciutadania el perill que correm tots plegats si el PP aprova, amb la seva majoria absoluta, una reforma de l'administració pública, recentralista, buidant de competències i capacitat de gestió els ajuntaments, quan són els més propers a la ciutadania, més sensibles als seus problemes, i més àgils a l'hora de trobar solucions.