dimarts, 21 d’agost del 2012

Radiografia independentista

Les eleccions al Parlament basc, que avui ha convocat anticipadament l'actual Lehendakari Patxi López, suposaran una radiografia al nivell d'independentisme del País Basc. Després d'una legislatura amb un pacte espanyolista gràcies a la il·legalització de l'esquerra abertzale, tot fa pensar que aquests, junt amb el PNB, lideraran els resultats dels comicis, i deixaran despenjats els partits espanyolistes. Uns partits que ja voldria per a Catalunya, quan han defensat des del primer dia el Concert econòmic, cosa que aquí ni el PSC ni el PP català no han sabut fer.
A casa nostra continuem discutint-nos pel caràcter i lema de la manifestació del dia onze de setembre. Com deia molt bé l'Iu Forn, "quan es troben dos independentistes catalans de partits diferents, organitzen tres manifestacions". Som així i no n'aprendrem mai.
És per això que Espanya no ens ha pres mai seriosament i li costa ben poc mantenir-nos a ratlla. Hi ha molts catalans que els hi posen molt bé, i actuen com a veritables socis contraris a la nostra sobirania. M'agradaria saber quins són els motius perquè la CUP es desentengui de la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana. De fet mai he entès que algú quedi fora perquè ho consideri insuficient. Sempre penso que hem d'anar avançant, i sovint cal fer-ho més a poc a poc del que desitjaríem, perquè no tothom va al mateix ritme i hi ha persones que necessiten madurar-ho més lentament. El que importa és aconseguir arribar al final, fent les etapes que calgui, però que hi puguem arribar el màxim de gent possible.
En moltes coses els bascos ens han donat lliçó que convé aprendre ràpidament. La llàstima és que no ens han ajudat gaire, i en més d'una ocasió ens han deixat amb el cul a l'aire. Aprenguem el que calgui, i apliquem-ho a casa, sense esperar favors de ningú, però com a mínim tinguem la intel·ligència de no fer-nos la traveta.