dijous, 30 d’agost del 2012

La Rioja està d'acord en ajudar Catalunya

Amics i amigues, podem estar contents perquè el president de la comunitat de La Rioja veu bé d'ajudar-nos, encara que ho digui amb sorna. Ja ho veieu! Tant parlar de l'espoli i al final ens hem de sentir a dir que Espanya ens ha d'ajudar, perquè ens ho gastem tot en ambaixades i canals de televisió. I el que no sap!
No sé si ens ho hem d'anar repetint o bé ja és pur masoquisme. Esclar que no podem estar-ne al marge perquè ens afecta i alguna cosa o altra hem de fer i aconseguir. Segur que no hem sabut vendre bé Catalunya a la resta d'Espanya, tot i que per aconseguir l'èxit no depèn només de la capacitat del venedor, sinó també de les ganes de comprar del comprador, i és evident que Espanya moltes ganes d'entendre'ns i acceptar-nos com som, no les tenen.
I ja ho hem vist, avui el president de La Rioja i ahir el president gallec, ens retreuen un suposat orgull, però el pitjor de tot, ens acusen d'insolidaris. Què hi podem dir? Realment som insolidaris? Tot allò de l'espoli fiscal és una fal·làcia?
Sincerament, no em preocuparia tant l'actitud i les paraules insultants dels espanyols si veiés més entesa interna. Si fóssim capaços d'anar junts, fer pinya per afrontar les adversitats, i tinguéssim clar on volem arribar tots plegats, no només uns quants, el que pogués dir o pensar l'espanyol mig no ens hauria de preocupar, ni provocar-nos insomni.
Però això, jo ho he dit moltes vegades. Em va agradar ahir l'article de l'Antoni Puigverd a La Vanguardia, sobre el PSC. Només us reprodueixo el darrer paràgraf: "Molts celebren el buit que deixa el PSC. Creu el PP que podrà emplenar-lo; però la crisi no l'ajuda. Creu CIU que s'ha tret un rival del damunt.  El nacionalisme en general celebra la irrellevància del PSC. Però el problema que el PSC es va proposar de resoldre (trenar les dues ànimes catalanes) encara està per fer. Ni el PSC va fer els deures, ni CIU o ERC han entrat a Santa Coloma de Gramanet o l'Hospitalet. El PSC és mort, però allò que el PSC havia de resoldre és viu. Es pot anar cap a la ruptura amb Espanya amb aquest deure intern no resolt". Personalment tinc molt clara la resposta. Els nacionalistes més fanàtics no ho poden entendre.