divendres, 10 d’agost del 2012

El president ens mobilitza i l'alcalde de Marinaleda també

Hi hauria material per tornar a parlar de l'alcalde de Marinaleda i el show que ha muntat amb el Mercadona i la finca militar ocupada, però ja hi tornarem un altre dia, ja que la cosa no acaba aquí, sinó que va per llarg. És un 'revival' de mitjants de segle XX, però a l'estil Paco Martínez Sória.
Em quedo amb el president, confiat que vagi més seriosament. Perquè el pati no està per experiments. Ens han tocat massa allò que no sona, com perquè ara fem el pallasso. El president ens demana que siguem explícits reclamant el Pacte fiscal. Artur Mas sap que els catalans sabem reaccionar quan se'ns demana, però també ha de saber que estem una mica farts que ens prenguin el pèl, i els partits polítics, Déu n'hi do el que ens l'han pres.
Sortirem al carrer, ens manifestarem on calgui, però tindrem la certesa que el govern mantindrà el tipus? Que no sigui que al final caiguem en el ridícul més espantós. Ja hi ha partits polítics que ens avergonyeixen, doncs que no siguem motiu d'escarni dels que ens volen mal.
Queda encara un mes per a l'onze de setembre, però ja fa dies que sents a parlar de la manifestació de Barcelona, dels preparatius, de la combinació amb altres actes per poder-hi assistir. Tot fa pensar que fins i tot la convocatòria del president era innecessària, però que després no ens passi com l'11-J, l'endemà del 10-J.
I també ens hauria d'aclarir si el lema és el Pacte fiscal, o bé podem demanar la independència. Ens consta que n'hi ha una bona colla que no està per collonades, i ja té les estelades i pancartes a punt. Alguns les conserven des de fa dos anys. Valdrà la pena traure'ls-hi la pols?
Algú ho escrivia avui: si la gent demana la independència que farà el nostre president? Es quedarà demanant el Pacte, o bé s'apuntarà a la colla? CDC té un problema amb el seu soci, UDC. Si més no amb el seu líder, encara que segons com ho enfoqui tothom, potser hi haurà relleu. De moment es manté líder perquè dorm amb els ulls oberts, però a la que els acluqui...
Seguirem amb atenció els esdeveniments, sobretot si tothom es manté al lloc. Alguns ho tenen difícil. Sánchez-Camacho està intentant desestabilitzar el barco, però no s'adona que ella també viatja, i el seu destí està directament relacionat amb el del vaixell. El PSC, encara busca, però potser li solucionaran el problema des del territori. Girona ja ha fet el primer pas.