dissabte, 4 d’agost del 2012

Arenys és present a Budapest

La colla gegantera d'Arenys de Mar participa a la festa de la cultura catalana a Budapest que es fa aquest cap de setmana. En Tallaferro i la Flor d'Alba seran presents pels carrers de la capital d'Hongria, junt amb centenars de catalans del món de la cultura tradicional.
Semblava que teníem molt clara la importància de la cultura d'un poble, però la política de retallades provocada per la crisi econòmica que patim, s'ha lluït a l'hora de tractar la cultura. Crec, i si m'equivoco agrairia que em corregíssiu, que els toros, que Espanya els considera patrimoni cultural de no sé què, no reben la patacada de la resta d'activitats culturals.
Tot plegat és una mica més del mateix. La dreta espanyola és sectària, absolutista i centralista, i amb el poder que li varen donar les urnes, es creu autoritzada per fer i desfer allò que vulgui. Serà que portem pocs anys de democràcia i encara no s'ha entès la diferència entre dictadura i democràcia. No saben o no volen saber, que guanyar per majoria absoluta, no et permet eliminar els drets dels altres, dels que no pensen com tu. No saben que exercir la política és fer un servei i no pas dominar els súbdits, com a l'edat mitjana. Així anem!
Estic segur que els arenyencs deixaran ben alt el pavelló. Ensenyaran als hongaresos i turistes d'aquests dies, que Catalunya és una nació d'Europa, amb una gran cultura, una llengua, tradicions i ganes de viure. No podem ignorar els nostres valors culturals i ens hem d'aixecar contra aquells que ens volen dissoldre entremig de la multitud, i sobretot si aquesta és estúpida, sense inquietuds ni projectes. Sobretot si ens poden anul·lar com a poble sobirà.
Visca en Tallaferro i la Flor d'Alba! Visca Arenys de Mar! Visca Catalunya lliure!