dilluns, 17 de desembre del 2007

Transparència i coherència

Què molesta més, que facis o bé que no facis? Cadascú pensarà el que voldrà i de segur que tindrà arguments per defensar una o l'altra opció. A mi, però, em molesta més que no facin, que es perdin oportunitats, que passi el temps sense que s'avanci. Prefereixo que facin, encara que no m'agradi com ho fan.
Hi ha gent que els molesta més veure que els altres fan, preferirien que no fessin. No sé ben bé per què. Potser perquè els resulta més fàcil justificar actuacions que consideren equivocades, que no pas l'apatia, la inactivitat.
N'hi ha d'altres, però, que estan en desacord tant si fa com si no fas. Si ho fas, perquè no ho veuen bé, i si no ho fas, perquè deixes de fer-ho. Complicat, oi?
De tot, però, se n'aprèn i t'adones que el més important és ser coherent, tant si agrada com no, i coherent no vol dir prepotent, i és per això que busques a l'altre, i li demanes que hi sigui, que col·labori, que participi.
Transparència i participació, per una banda, i determinació i coherència, per l'altra. En Futbol diuen que la millor defensa és un bon atac, en política o professionalment, la millor defensa dels criteris i objectius, és un bon treball, constant i coherent, escoltant qui hi vol ser, i deixant de banda qui et vol fer caure. Al final es poden veure els resultats.

1 comentari:

Alex Acero ha dit...

Benvolgut Xavier:

Desconec a qui van adreçats aquests comentaris, per part meva, quedi clar que recolzem que SI es faci, malgrat el risc d'equivocar-se i aquest risc no constitueix cap problema ni justificació per NO fer.
Si és important la capacitat de reacció i de correcció davant d'una equivocació, enlloc d'entestar-se (per exemple)en seguir per el camí errat.
Ni jo ni els meus companys critiquem que es faci, en tot cas insistirem (constructivament sempre) en allò que es deixa de fer o si es fan actuacions només de cara al públic, però buides de contingut real. Amb això serem absolutament coherents i transparents, espero de l'equip de Govern el mateix.
Amb l'art de governar passa com amb el sexe, menys parlar i més practicar.

Alex Acero.-