dissabte, 1 de desembre del 2007

Pel dret a decidir

No, no he anat a la manifestació, però com moltes de les persones que no ens hi hem sumat, no vol dir que no estiguem d'acord amb exigir el dret a decidir. Qui és que no desitja aquest dret? Vol dir això independència? Vol dir necessàriament sobiranisme?
Penso que hi ha massa por i poca vista en el govern de l'Estat. No es pot fomentar el radicalisme i després combatre'l. Hi ha prou sistemes per endreçar l'administració, per fer-la més propera a la gent, més eficient, sense que s'hagi de demanar la independència.
Entenc que el PSC no s'hagi afegit a la manifestació, més que tot per les formes, però que no s'oblidi d'exigir aquest dret, encara que sigui en la intimitat de les negociacions dins el mateix partit. Si no és valent i no ho defensa, farà molt poc servei al nostre país, al qual estic convençut que volen servir.
No cal definir-se independentista per demanar el dret a decidir sobre les nostres infraestructures. Perquè ens posem tan a la boca el fet participatiu si no donem l'oportunitat, no ja del ciutadà de peu que sovint no entenem moltes coses, sinó ni tan sols a les organitzacions empresarials, sindicals... De què tenen por? d'una competència per millor eficiència?
No sé quins seran els resultats o efectes de la manifestació d'avui, però m'agradaria que anessin en la línia que sempre he defensat, en què no tan sols els que ens considerem nacionalistes sinó amb la resta de ciutadans i ciutadanes de Catalunya, puguem anar a defensar i exigir una administració més propera a la gent, al territori, amb les peculiaritats que el defineixen.
No crec en la idea d'uns quants que prefereixen que les coses es deteriorin en extrem per aconseguir els objectius perseguits. No crec que necessitem que el PP torni al poder a Espanya, per aconseguir més ressò reivindicatiu. Crec en el diàleg i en la intel·ligència dels governants. No ens poden fallar, perquè ens hi estem jugant massa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tant de bo tingués raó bon home però a la pregunta sobre qui no desitja el dret a decidir que enfila al principi li he de respondre: "Un munt de gent, bàsicament del PP i el PSC-PSOE".

Eduard ha dit...

Portem 30 anys més els de transcisió esperant que l'estat ens busqui un encaix. L'acord que heu fet amb l'estat de l'estatutet és el màxim que se suposa que tindrem els propers 30 anys i tot i això el PP i el tribunal constitucional el retallaran amb lleis base i el tombaran.

No voleu veure la realitat. És normal, tothom és reticent per sortir de la caverna.

Però, saps realment perquè el PSC no es va afegir a una manifestació que vau fer independentista amb la vostra no presència?

Perquè nosaltres teníem clara la solució al problema: Independència. I vosaltres? La vostra solució és "ZP por favor, no nos trates mu mal".

És tot el que teniu per oferir. Un parell d'anys de bondat interessada sociata. Com a les olimpíades.

Anònim ha dit...

És de pena, a aquestes alçades els socialistes només podeu viure i parlar de gestió, gestió i més gestió.

Però gestió dolenta, com d'economat cubà, perquè amb els diners que ens retornen els espanyols aquí mai podrem fer res amb cara i ulls: ni sanitat, ni educació ni medi ambient ni res...
Per als socialistes el futur de Catalunya és el de la simple gestió de la mediocritat.

De veritat que me'n faig creus com encara es pot defensar la idea de continuar sent una regioneta mediatitzada dins d'un estat que ens detesta enlloc de ser un estat més, punter i cohesionat, de la UE. De veritat que me'n faig creus...

Ambició catalans!

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

Em sap greu Xavier, però avui, a parer meu, hauré de picar el crostó al PSC (no m'ho tinguis en compte!). Ja no es pot tolerar de cap de les maneres company l'actitud del PSC. Enllaçant-ho amb l'apunt del "ramon", si els socialistes sempre han tingut ambició per secundar la gestió, per què no tenir més competències i llavors gestionar millor? És una qüestió sine qua non. Com s'explica que no s'hagi sortit al carrer per defensar els interessos dels catalans i, alhora, hom se solidaritzi amb els qui pateixen la davallada en infraestructures sense acudir a la manifestació? Quin joc estèril és aquest? Sincerament, ho trobo denigrant: ZP no és l'horitzó, la independència és la veritable clau de volta per desemmascarar i oblidar la mediocre gestió que ens fan des de la plana de Castella.

PS: Ja ho diu el refrany, oi? Si vols estar servit, fes-te tu mateix el llit. Doncs bé, quan optarem per posar-nos els llençols nosaltres mateixos? Fins quan toleraràs que et facin el llit? No prefereixes evitar malsons de nits glaçades sense que ningú t'abrigui?

Una abraçada