dimarts, 18 de desembre del 2007

Procés participatiu, segona etapa

Avui s'ha reunit la Comissió de seguiment del procés participatiu, amb representants d'entitats i persones a títol individual. Ha estat la segona reunió i l'objectiu era tancar la metodologia a seguir en aquest procés de participació, en què es decidirà la destinació de 175.000 euros del Pressupost d'Inversions de 2008, però també haurà de servir per conèixer més a fons què és un pressupost municipal, de què està format, quins condicionants hi ha i què se'n pot treure. El procés servirà igualment per familiaritzar-nos en la pràctica participativa.
Estic molt satisfet de com ha anat la reunió i de la resposta a la convocatòria, perquè demostra l'interès de la gent i de que amb un bon treball podrem aconseguir grans resultats. És important doncs, fer bé la feina, sense voler córrer massa, però avançant a pas ferm i amb la col·laboració de tothom.
Decidida la metodologia, el proper pas serà la convocatòria d'un acte obert a totes les entitats i persones interessades a participar en el procés, previst per a mitjans de gener, en què s'explicarà en què consisteix el procés participatiu; el pressupost, ja aprovat, i el PAM.
La reunió d'avui ha estat participada i entretinguda. Tothom hi ha pogut donar l'opinió i s'ha creat debat i s'ha consensuat el resultat. La dinamització de l'acte, a càrrec d'Espai Públic, ha estat molt efectiva i, tot i la durada, crec que no s'ha fet gens llarg.
És bo que hi hagi dies com avui, perquè compensen d'altres que no van tant bé, o que no et deixen tan bon gust. No hi ha dubte que poder tractar amb la gent és la sort més gran que una persona pot tenir, sobretot si hi ha voluntat de contribució social, i aquesta és imprescindible si vols servir la població per a qui t'has compromès treballar.