dilluns, 10 de desembre del 2007

La llibertat d'expressió al País valencià

Es pot dir clar i desinteressadament, o bé pots jugar al sectarisme i donar sempre la culpa als altres. Amb fets com el que avui tracto, deixen molt mal parats els partits polítics, els seus dirigents i de rebot a tota la societat. Actuacions com aquesta em reforcen l'esperit independent vers els partits polítics, encara que sóc conscient que avançar massa en aquest sentit podria fer-me caure en un judici massa simplista. No vull posar tothom al mateix sac, però hi ha uns errors en què cauen els partits polítics que es repeteixen massa sovint, i això ha de fer pensar, i hauria de provocar canvis en els plantejaments.
Parlo del govern valencià, que la nit passada va precintar el repetidor de TV3 de la Carrasqueta, al sud del País valencià. Alguns partits l'acusen d'haver-ho fet en nocturnitat i traïdoria, però no recorden que també es va fer de nit la retirada dels papers de Salamanca. Doncs, si és així, no critiquem les formes, a la lleugera, i dediquem-nos més al fons i contingut dels actes.
Legalment el govern valencià podia fer el que ha fet, ja que hi havia una sentència judicial que l'avalava. No li discuteixo la legalitat, encara que m'avergonyeix que un partit demòcrata hagi batallat per aconseguir impedir l'emissió de TV3 al País valencià. Em costa d'entendre els motius. Bé, em costa d'entendre que interessos polítics, interessos partidistes es posin per davant dels drets dels ciutadans. Serà que les emissions de la Corporació catalana són nocives per a la salut, per a la salut mental? L'acció del govern del PP és en defensa dels seus votants? De què tenen por?
Em faig més preguntes: actuen de la mateixa manera davant d'emissions televisives que perjudiquen la sensibilitat humana? No els preocupen els programes escombraria? Què fan amb les emissions via satèl·lit?
No continuo amb més preguntes, perquè a mesura que avanço ho vaig trobant més ridícul i absurd. Com és poden justificar sense sentir el ridícul a la pròpia carn!
No ho entenc, i no sé si trobaré cap lector que m'ho pugui justificar. Abans d'acabar, voldria afegir, per si hi algú que s'ho hagi pensat, que no estic defensant TV3 ni cap altra cadena televisiva, el que pretenc és defensar els drets dels ciutadans a sintonitzar l'emissora que vulguin, i en contra d'impedir-ho per interessos partidistes, per interessos d'una política equivocada, mal entesa, interessada. Si l'Albert Boadella fos honest amb els principis pels quals molts ens vàrem manifestar a favor, exigiria el dret a la lliberta d'expressió, però la vida dóna molts tombs, i no sempre s'aconsegueix viure amb coherència.