dijous, 20 de desembre del 2007

Ja tenim data per a les eleccions

Avui el president espanyol ha confirmat que les eleccions estatals tindran lloc el dia 9 de març. A partir d'aquí comença el temps enrere i els partits polítics, que ja fa temps que hi estan treballant, tanquen el calendari amb tots els actes a realitzar.
L'objectiu: aconseguir el vot que et permeti governar; els mitjans: els que facin falta. La vida del professional de la política no és fàcil, perquè no només cal demostrar la capacitat dia rere dia, sinó que cada quatre anys han de convèncer que la seva manera de fer i pensar és millor que la dels altres.
El temps passa més de pressa del que t'imagines, o potser la Justícia camina poc a poc, però fa quatre dies que hi havia la sentència del terrible atemptat que no va deixar indiferent a ningú, pocs dies abans de les eleccions de 2004. Unes eleccions precedides per la polèmica i que encara no hem estat capaços de posar-nos d'acord sobre la intencionalitat dels diferents posicionaments polítics.
Els períodes pre-electorals són propicis per acumular excuses per obrar d'una o altra manera, i les decisions polítiques estan massa subjectes als interessos electorals. És per això que s'aturen els projectes, però augmenten el nombre d'inauguracions, algunes d'elles abans d'hora per aconseguir sortir a la foto.
Què anem a buscar el dia 9? conèixer a fons els protagonistes? distingir els programes electorals? aprofitar l'avinentesa per llençar retrets contra els que no pensen com nosaltres?
Nosaltres hem d'anar a buscar el millor equip per dirigir els propers quatre anys, encara que no sigui l'equip que voldríem. Jo, en aquests moments, em trobo molt lluny del 9 de març i del que això significa.