dijous, 13 de desembre del 2007

Llei de barris 2007 al Maresme

Tal com us deia ahir en el post, avui l'Honorable Conseller Joaquim Nadal i l'Il·lustríssim alcalde Ramon Vinyes han signat el Conveni de col·laboració de les dues institucions, en la rehabilitació del barri de Sant Elm d'Arenys de Mar, per un import de 3.200.000 euros, a parts iguals, i que s'invertiran en pedra, dels habitatges, però també de l'entorn, i també en projectes socials, culturals...
Malgrat, Argentona, Arenys i Mataró, són les quatre poblacions del Maresme a qui la Generalitat ha incorporat a la quarta convocatòria de l'anomenada Llei de Barris. Quatre projectes que persegueixen millorar barris que amb el pas dels anys potser han quedat antiquats, amb problemes d'accessibilitat, amb densitats de població excessiva, probablement perquè les normes urbanístiques al llarg del temps, no han estat les més adients.
El barri de Sant Elm, aparentment no li posaries l'etiqueta de degradat o el veuries com a barri potencialment candidat a la Llei de barris. És quan vas al detall que t'adones que té unes mancances que l'esperit de la Llei pot resoldre. Són unes mancances urbanístiques i arquitectòniques, però també socials i emotives. La política a desenvolupar durant aquests quatre anys ha d'aconseguir recuperar el sentiment de barri, de col·lectivitat, fomentant les seves potencialitats, i eliminant aquells punts dèbils.
El barri de Sant Elm alberga el mític cementiri de Sinera i és un mirador esplèndid del nostre mar, amb vistes al port i la platja. Les obres de remodelació representen un esforç econòmic important per l'Ajuntament, però el resultat final el compensarà i tota la població se'n veurà afavorida.