dimarts, 11 de desembre del 2007

Reclams de tot tipus

He dubtat una mica perquè no em decidia escollir la notícia de què parlar. "Bono dice que el Estatut ya no lo quieren ni sus padres" o bé "Raynair, denuciada por emplear a sus azafatas como reclamos sexuales". Em direu que no tenen res a veure, i potser és cert, o potser no.
D'entrada, parlar de Bono té l'al·licient de la comoditat: t'ho posa tot molt fàcil. Només cal que obri la boca per trobar mil raons per fer-la petar, amb polèmica, que això és el que compta. No el veieu com l'etern vell que repapieja?
De fet, les coses no es fan per què sí, sinó que sempre hi ha motius més o menys ocults que expliquen el per què de tot plegat. Algú s'ha preguntat perquè s'ha anat a buscar al senyor Bono per a les properes eleccions? Segur que sí. Hi algú ha entès per què? Segur que també. Què ven a Espanya? qui s'ho estava quedant tot sol? Qui podia fer guanyar uns quants enters? És clar, oi?
Torno al començament, quan parlava de possibles semblances entre les dues notícies. De fet, la segona notícia és si més no curiosa. La companyia aèria ha presentat "el calendari més calent de 2008", on presenten les seves hostesses amb poca roba. Davant l'atac rebut, la companyia es defensa dient que es tracta d'una iniciativa de la pròpia tripulació i que la recaptació de la venda del calendari té finalitat benèfica. El cas és que només hi surten dones i cap home, tot i que en tota tripulació n'hi pots trobar.
Segur que no hi veieu la punta del per què he posat les dues notícies de costat. El cas és que he recordat un comentari que vaig escoltar parlant de la companyia Raynair: "qui havia de dir que Raynair es convertiria en una defensora del català", del català a l'Alguer, gràcies als vols diaris Girona-l'Alguer. I llavors en Bono...? doncs el senyor Bono té la facultat de originar conxorxa entre gent diversa en defensa de la nació catalana.
M'apunto a la tesi del conseller Antoni Castells, sempre molt encertat, quan es pregunta si el senyor Bono creu en la nació espanyola. És evidentment una pregunta retòrica perquè ell sap molt bé, que el senyor Bono és un gran nacionalista espanyol.