dimarts, 4 de desembre del 2007

El PAM i Pressupost es presenten

Avui a les 7 de la tarda havíem convocat l'Audiència Pública per presentar el Pressupost 2008 i el Pla de Mandat 2007-11. Amb l'assistència de gairebé tot l'equip de govern, els tres coordinadors d'Àrea i l'Alcalde hem desgranat les actuacions més significatives dels diferents objectius que configuren el Pla de Mandat de l'equip de govern.
Per primera vegada a Arenys de Mar, s'ha presentat el compromís de govern dels quatre anys, calendaritzat d'acord amb la capacitat pressupostària i de recursos humans. Un repte que hem assumit amb responsabilitat i, per què no, amb risc, per al que això suposa. Un Pla de Mandat que revisarem i el treballarem de manera participativa en el decurs dels nous exercicis pressupostaris.
La sala de Plens feia goig; no he comptat la gent que hi havia, però sense cap mena de dubte superava de llarg l'assistència d'altres audiències de tots els mandats, i no parlo de Barcelona, on tan sols hi varen anar un parell de persones. L'èxit de participació no és només mèrit de l'equip de govern, sinó també de totes les persones que hi han assistit, motivades per la importància de l'acte.
El segon punt de l'ordre del dia ha consistit en presentar el procés participatiu per decidir la destinació d'una part del Pressupost d'Inversions de 2008, concretament 175.000 euros. S'ha comentat que dijous passat s'havia constituït la Comissió de seguiment del procés participatiu i que a primers d'any s'obrirà el procés a tota la ciutadania.
El tercer punt a tractar era el Pressupost 2008. S'ha presentat els imports per capítols, la variació dels darrers anys i la proposta de Pressupost d'Inversions. Hem corregit un error inicial al no haver preparat les xifres pressupostàries en un document per repartir als assistents, tal com sí que hem fet amb el PAM. Ha estat a petició d'un ciutadà compromès i desitjós de col·laborar en l'anàlisi de les dades.
Hem deixat clar que no és un pressupost tancat, ni tampoc un PAM definitiu. Hem demanat que ens enviïn propostes, suggeriments... a partir de la bústia municipal, el web, les bústies que hi ha repartides a diferents equipaments municipals...
Estic content, crec que ha estat un acte correcte, que no vol dir perfecte. Crec que s'ha vist el treball que hi ha al darrera, i les ganes de ser transparents, i no ens espanta la crítica, tot i que tothom sap que quan més transparent et presentes més vulnerable et converteixes.