dissabte, 22 de desembre del 2007

S'ha perdut amb dignitat

Qui s'oblidi d'educar des de tots els fronts, en totes les situacions i aprofitant totes les oportunitats, s'equivoca. Si a més tracta amb nois i noies, l'error encara és més gros.
Aquest matí, a Sant Vicenç de Montalt hem viscut una situació d'aquestes que et criden l'atenció i que et fa veure que no tot està en jugar bé i guanyar, sinó que hi ha altres valors a tenir en compte, que són tan o més importants.
El nostre equip que, després de tretze partits, encara té 0 punts i molts gols en contra, s'enfrontava a un dels millors de la seva categoria, i al seu camp. L'Arenys ha jugat bé i ha ofert una bona resistència, d'acord amb la seva capacitat i possibilitats. El Santvicentí no ha tingut massa problemes per guanyar de manera rotunda, però hi ha hagut un fet que no ens ha passat desapercebut i que ha ennegrit la victòria local.
L'àrbitre, amb més o menys encert tècnic, tenia molt clar que estava arbitrant uns nois que estan aprenent a jugar a futbol, però al mateix temps fent-se persones, i ha vetllat pel bon comportament de tots i ha penalitzat a qui desconsiderava els altres.
Amb males maneres, el segon entrenador del Santvicentí ha increpat l'àrbitre perquè assenyalava tantes faltes de llançament de banda. La resposta de l'àrbitre ha estat molt clarivident: "no és culpa de l'àrbitre, sinó teva perquè no els ensenyes a llançar-la bé".
Els jugadors del Santvicentí s'han endut dues targetes grogues per desconsideració a l'àrbitre, i el segon entrenador ha estat expulsat, amb targeta vermella, perquè no ha estat a l'alçada d'una persona que a part d'ensenyar a jugar a futbol els ha d'ensenyar a comportar-se.
Els nostres fills han perdut, però el seu comportament ens ha enorgullit. Amb aquest equip podem anar a qualsevol lloc; no guanyarem, però segur que donarem exemple de civisme i comportament, i tot això gràcies a un entrenador, en Salva, que té molt clar que per sobre de tot, la seva feina passa per educar els nostres fills en l'esport. Això és el que realment importa.