diumenge, 16 de desembre del 2007

La classe neutra a Arenys de Mar

Després de 15 anys, arriba al Teatre Principal la versió lliure de Jordi Pons de l'Auca del senyor Esteve, de Santiago Rusiñol. Divendres per a escolars, dissabte i diumenge per al públic en general, Jordi Pons ens ha delectat amb la seva versió de la gran obra de Santiago Rusiñol, i els que hi hem anat avui diumenge hem tingut la sort de poder assistir a l'acte de cloenda de l'any Rusiñol a Catalunya. De fet l'any 2006 celebràvem els 75 anys de la seva mort, i enguany en fa 100 de l'Auca.
Estava mirant d'explicar La classe neutra, per aquelles persones que no sou d'Arenys ni de prop, però us remeto al web municipal on Miquel Desclot ho deixa molt clar: "La classe neutra és i no és L'auca del senyor Esteve. Ho és perquè els personatges i l'argument són manllevats a la novel•la i al text dramàtic de Rusiñol, però no ho és perquè la trama ha crescut d'una llavor sembrada per en Jordi Pons en una terra nova, que ha conreat amb els seus col•laboradors perquè doni naixença a una planta nova, una planta única que ens faci conèixer L'auca del senyor Esteve com si mai no l'haguéssim vista ni llegida."
M'ha agradat i he tingut unes sensacions diferents de quan la vaig veure per primera vegada. Comentàvem a casa que ara fa quinze anys resultava més provocadora. Han passat aquests anys i tot ha canviat molt, nosaltres també i Arenys... tinc ganes ja de llegir la crítica quan es representi a la Sala Muntaner de Barcelona, el proper mes de gener. Si us agrada el teatre, us interessa Rusiñol, i voleu veure una versió molt diferent de l'Auca del senyor Esteve, no us perdeu l'oportunitat de veure-la a Barcelona mateix.
L'equip d'en Jordi Pons ens té molt mal acostumats, i sovint ens oblidem d'elogiar treballs com l'escenografia, però també la dinàmica escènica, que facilita la progressió de l'obra. Des del meu bloc, felicito a tots els actors i actrius que hi participen, a tot l'equip tècnic i al Jordi Pons de manera especial. Sé l'esforç que li ha suposat, i l'animo a continuar treballant per deixar el pavelló arenyenc ben alt. Gràcies Jordi.