dimecres, 12 de desembre del 2007

No només pedres, però una gran transformació

Avui sí que m'ho han posat difícil. Sembla que hi hagi gent que s'empenyi en promoure picabaralles perquè es parli d'ells. Abans no entri en matèria, però, voldria recordar les víctimes que diàriament cauen per la misèria dels humans. Com és possible tant injustícia i tanta maldat? Ahir ens parlaven dels morts d'Algèria i avui torna a ser notícia Iraq. Us adoneu que ja no ens emociona la notícia? ja no tenim pell de gallina ni esgarrifances. Ens estem immunitzant i cada vegada necessitem catàstrofes més grosses perquè ens hi aturem un parell de minuts. Després d'això, el que pugui explicar resulta insignificant, però paradoxalment hi parem més atenció.
Deia que m'ho havien posat difícil, perquè el PSC continua emetent declaracions al voltant de les valoracions de Joan Ferran. Ara ha estat el torn del benvolgut Manel Mas, que en la distància probablement es veuen les coses d'una altra manera. Però tampoc vull parlar d'aquest tema, ni de la victòria del Barça, ni de les declaracions del conseller Huget, que per cert ens deu una visita a Arenys; unes declaracions que suposo que portaran cua, perquè ataquen al més preuat dels seus adversaris polítics. Tampoc vull parlar dels rumors sobre la sexualitat de Jodie Foster, o de la moda per confeccionar calendaris eròtics, ara a càrrec d'alumnes de les facultats de Medicina de la UAB i de Geologia, de la UB. Tot i que no sé si els regidors i regidores municipals no haurem d'acabar fent el mateix, per poder tenir més pressupost, ja que ni la Generalitat ni Madrid pensen en nosaltres.
Avui volia parlar d'un acte que tindrà lloc demà la tarda a la nostra vila. Un acte sense polèmica ni massa expectació, tot i la importància formal del mateix. Em refereixo a la visita que farà el conseller Joaquim Nadal i la signatura del conveni entre Generalitat i Ajuntament d'Arenys de Mar, per a la remodelació del Barri de Sant Elm, dins el projecte de l'anomenada Llei de Barris.
Per al barri de Sant Elm, en particular, i per tot Arenys, demà és una diada històrica que tindrà una repercussió important per a la població.
No em cansaré de dir que la Llei de barris ha estat, des de l'inici, una brillant aposta dels governs de la Generalitat de Catalunya, formats per PSC-ERC-ICV, que ha permès fer unes actuacions contundents en uns barris amb problemàtiques especials, urbanístiques, però també socials i culturals. El pressupost d'inversions de l'Ajuntament d'Arenys incorporarà durant cinc anys una partida significativa a destinar al Barri de Sant Elm, amb una aportació de la Generalitat, del mateix import. El projecte no comença demà, sinó que ho va fer en l'anterior mandat municipal, i s'allargarà durant tot l'actual mandat. Un projecte aprovat unànimement per totes les forces polítiques municipals.