diumenge, 30 de desembre del 2007

Qui la dirà més grossa

Probablement no ho hem explicat prou bé, i si és així ens hem equivocat, però no pel fet d'haver extingit els patronats, sinó per no haver-ho sabut explicar millor, però ningú podrà dir que s'ha actuat amb nocturnitat i traïdoria, com sembla que algú va escampant. Hi ha raons de pes que ho desmenteixen:
1- La supressió dels patronats formava part del llistat d'actuacions a realitzar i que explicàvem durant la campanya electoral.
2- Es va encarregar un estudi a una empresa externa a l'Ajuntament, perquè analitzés la situació actual dels patronats i les possibles sortides per a una gestió més eficient, eficaç i participativa.
3- Es va convocar una reunió amb tots els representants dels grups municipals presents al Consistori arenyenc, i hi va haver consens en afirmar que els patronats no funcionaven tal com s'havia previst al moment de la seva constitució, ni s'havien adequat a la nova llei vigent des de 1985. Tots els grups municipals, amb algunes reserves per part de la representant del Partit Popular, estaven d'acord en la supressió dels actuals patronats i la conversió en uns ens diferenciats, que facilitessin la gestió administrativa.
4- La manera d'extingir els patronats ha respectat la legalitat, en tot moment, i així ho ha informat favorablement el Secretari de la Corporació.
Actuar de manera diferent al que pensen els grups polítics de l'oposició, deixant al marge si al llarg d'aquests quatre mesos hagin o no canviat d'opinió, no significa que s'estigui fent un greu error històric ni una barbaritat, com es va sentir a dir en el darrer Ple municipal. Escoltar dia rere dia que ens hem omplert la boca de participació ciutadana, deixarà de tenir sentit molt aviat, quan es comencin a veure els fruits dels treballs que des del primer dia de govern hem anat realitzant. És que pretenien que canviéssim de la nit al dia la inèrcia imperativa i centralitzada del poder del mandat anterior? Ara és un govern de consens, i això no s'improvisa, però a la llarga la pràctica dialogant i consensuada del treball de govern, dóna molts més bons fruits que no pas un simple seguiment d'instruccions d'una sola persona, per més intel·ligent i capaç que sigui. Es tracta de la feina d'un equip de persones amb diferents sensibilitats i, per què no, prioritats, però amb el convenciment que s'està dissenyant un nou model de govern local, més transparent i participatiu.
Sap greu que es disfressi la realitat amb un conjunt d'alarmes i de pors absurdes, a no ser que sigui fruit d'aquella dita castellana: "piensa el ladron que todos son de su condición".

2 comentaris:

Alex Acero ha dit...

Benvolgut:

La supressió dels patronats no ha sorprès a ningú,canviar la fórmula de gestió com en el cas de Ràdio Arenys, era necessari i hi ha consens.
Si ha sorprès (i no únicament a l'oposició)aquest període de transició que resta entre la dissolució dels patronats i l'entrada en vigor del nou sistema SENSE explicar com es gestionarà a partir d'ara i fins a la constitució del nou òrgan de govern . Dic sense explicar perque ahir diumenge a la Ràdio el periodista Enric Sierra es preguntava (perque no ho sabia)qui decidiria la programació de la ràdio i com es prendrien les decisions. Dedueixo, per tant, que no s'ha explicat i el que si esta clar es que durant aquest període, la participació plural en els òrgans de govern dels organismes autònoms es redueix a la figura del Alcalde, tret de que estigui prevista una fórmula igualment participativa provisional, en qualsevol cas, si existeix, no s'ha explicat.

El fet de que en un futur es canviïn Patronats per Consells o empreses municipals, no significa NECESSÀRIAMENT que el resultat sigui més eficaç, car depèn també d'una correcta gestió.Com que aquest canvi envers un model més eficaç és necessari, tot i que no sabem si es gestionarà adequadament o no, existeix una actitud positiva generalitzada. Per tant, el consens que vostè al·ludeix en el punt 3 hi és vigent, no hi ha canvi d'opinió com diu al punt 4.

"La manera d'extingir els patronats ha respectat la legalitat, en tot moment, i així ho ha informat favorablement el Secretari de la Corporació.", és veritat. També es veritat que si durant 1 any, com s'ha dit, les decisions són preses exclusivament per el Sr. Alcalde,es redueix la participació notablement i això genera suspicàcia, no ho pot vostè negar.
Aquesta suspicàcia ha quedat palesa ahir diumenge en les intervencions a la ràdio, així com les més de 40 afiliacions a l'Associació d'amics de Ràdio Arenys.
Tot fa l'efecte, de que alguna cosa no s'ha fet bé i a les seves mans està arreglar-ho, si volen.
Tractar de "lladres" a aquells que educadament diuen el seu parer i que a més és la seva obligació com a oposició, no em sembla propi d'algú que té responsabilitats de govern. Més quan aquesta opinió es COMPARTIDA amb els afectats i amb els oients (usuaris de la ràdio)que han trucat.
Té SEMPRE el govern TOTA la raó? tot és perfecte?.
Penso que hem de ser una mica més humils, tot és millorable, ara depèn de la bona voluntat, si es té. Confiem que sí.
Bon Any!

xfebrer ha dit...

Àlex,

Espero que em permetràs que et tracti de tu, o prefereixes de vostè, com fas en el teu escrit (?).
Em sap greu que no hagis llegit dues vegades l'escrit, per entendre bé el que deia. La dita, saps a què es refereix? jo no tracto de lladre a ningú, m'imagino que si hi penses dues vegades o entendràs. El significat de les dites no acostumen a ser literals, sinó explicatives. En tot cas, ja que no has entès l'expressió, et repetiré la frase substituint la dita:
"Sap greu que es disfressi la realitat amb un conjunt d'alarmes i de pors absurdes, a no ser que qui actua d'aquesta manera, faria el que denuncia si estigués al nostre lloc".
Per cert, no estava pensant precisament en el VIA. Crec que queda clar a qui anava dirigit.
Bon Any!