dimecres, 19 de desembre del 2007

Delegar el vot

Avui llegia la notícia sobre la primera diputada del nostre país i també d'Espanya que delega el vot per baixa de maternitat. És la primera vegada perquè aquest dret es va incloure en la modificació del reglament del Parlament català, l'any 2006. Dolors Camats, d'ICV-EUiA ha delegat el vot al seu company de grup parlamentari, en Jaume Bosch.
De mica en mica, i de manera lenta, es van introduint canvis en les lleis i reglaments perquè el fet de ser dona no vagi associat amb un perjudici respecte l'home. Analitzats un a un, podria semblar que són simples detalls, probablement perquè afavoreixen a poca gent, però la suma de tots pot aconseguir un reequilibri entre homes i dones. Segur que aquesta delegació del vot, que avui comentem per ser la primera, serà imitada per altres institucions d'altres comunitats i pel mateix Congrés de diputats.
I el dimecres s'ha acabat. Era un dia que es presentava feixuc, amb una estona de mig esbarjo que ens ha permès visitar uns equipaments municipals que formen part del Patrimoni de la vila i que són i seran protagonistes de la vida pública arenyenca.