divendres, 16 de març del 2007

No es pot prometre a la lleugera

No és possible engrescar la gent quan se n’ha prescindit. No és possible fer promeses honestament quan s’han incomplert fins ara. No és possible fer avançar un poble quan se l’ha encallat durant anys. No és possible dialogar quan no se’n té voluntat. No és possible promoure la participació quan es malfia de tothom. No és possible canviar en quinze dies de campanya quan no se n’ha estat capaç en quatre anys. No es pot prometre allò en què no es creu.

Necessitem confiar en la ciutadania, en els treballadors i treballadores del Consistori, en les institucions, i en la pròpia capacitat de liderar i servir alhora una població. No pot ser que tot el que es toca es faci malbé. No és creïble que tothom vagi errat excepte qui governa. No es pot anar per la vida desconfiant de tothom.
La ciutadania no sempre tenim l’ocasió de manifestar la nostra opinió, les nostres discrepàncies, i decidir qui volem que ens governi. És per això que cal aprofitar la primera oportunitat que ens brinden per escollir a consciència qui pot assumir aquesta responsabilitat, però també és l’ocasió per engrescar-se a participar activament en la governabilitat del municipi.
No sóc polític sinó un vilatà que decideix entrar en la política activa per facilitar que la veu de tots els vilatans i vilatanes estigui sempre present a la Casa de la Vila. No només vull representativitat sinó que, a més, vull compartir l’acció de govern amb tothom, i defensar a tothora el diàleg com a base de la gestió pública.
Arenys ha de recuperar el lloc que li pertoca. Els arenyencs i arenyenques hem de tornar a sentir-nos orgullosos, no només del passat, sinó també del present.