dimecres, 7 de març del 2007

Arenys de Mar al marge de la TDT

Segons les notícies que tinc, el govern municipal d’Arenys de Mar s’ha autoexclòs de la plataforma de la TDT de l’Alt Maresme, impulsada per Arenys de Munt i Calella. No em consta cap declaració concreta per part de l’equip de govern, però fins al moment no han fet cap pas per associar-s’hi.
S’hi estigui d’acord o no, la decisió és justificable, però valdria la pena que s’expliqués bé el per què no es vol participar a la iniciativa. La sensació que dóna és de desmanec i poc interès en la gestió municipal, quan hi poden haver suficients motius per no fer el pas.
La manca de recursos de les administracions locals fa necessària la priorització dels serveis no essencials que es volen oferir. Tots voldríem que el nostre municipi tingués de tot, però això no és possible. Tampoc seria bo aprofitar-se de l’excusa per no fer res.
Arenys, tal com ja he dit més d’una vegada, té un pressupost molt baix i no es pot permetre el luxe de massa serveis a càrrec de l’erari públic. Analitzant els pressupostos dels darrers anys ens adonem que el percentatge d’ingressos per taxes i impostos, va incrementant-se, i si es volgués fer més despesa, aquests encara haurien de créixer més.
Sens dubte que la TDT és el futur, però no em queda tan clar que el Maresme necessiti dues emissores públiques, a més de les dues privades previstes. El cost és important i s’ha d’estudiar si queda compensat pel servei realitzat. Entenc que des d’Arenys de Munt o Calella, que tenen experiència en televisió local analògica, vulguin fer el salt a la TDT, abans que les seves emissores deixin de ser operatives. Arenys de Mar, tot i algun intent, no va consolidar el servei i, a diferència de la ràdio en què s’ha fet una bona aposta des de sempre, la televisió local no s’ha vist mai com una necessitat.
Estic convençut que alguns dels meus lectors pensaren ben bé el contrari, i ho puc entendre ja que es tracta de marcar prioritats, i en això tot és discutible. Personalment preferiria que es consolidés la ràdio municipal, solucionant els problemes actuals, que de tant en tant es deixen entreveure, i fos capaç de mantenir la fidelitat de bona part de la nostra vila. Caldria estudiar si un patronat és la millor manera de gestionar una ràdio municipal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La TDT és un DRET que tenim els ciutadans igual que el poder veure bé els canals públics de TV, cosa que a certes zones d'Arenys de Mar no pasa. Més val que aquest govern es "posi les piles" en aquest ambit.