dissabte, 24 de març del 2007

La feina de darrera hora i la campanya

Seria injust acusar els partits que governen, de dedicar les setmanes abans de les eleccions per solucionar temes, inaugurar-ne d’altres i donar una bona imatge de la seva gestió. Dic que seria injust si no hi afegíssim que es tracta d’una pràctica que segueixen tots, i que es critica quan s’està a l’oposició, i s’excusa quan es governa.
Això és el que passa ara a Arenys amb el govern de CIU i PP. La situació que vivim és especial, potser perquè durant aquest mandat s’ha fet molt poca feina i ara el salt és més evident que mai. Que entrin en funcionament serveis o se n’arreglin d’altres no és pas dolent, i així ho deia no fa massa dies; el que no és acceptable és mentir o enganyar la gent.
De cara a les eleccions del 27 de maig convé, doncs, valorar la feina del govern municipal, no tant pels esdeveniments de darrera hora sinó pels quatre anys de mandat. De la mateixa manera, no podem fixar-nos només en què diu l’oposició en aquestes dates de precampanya, sinó en la seva actitud durant els quatre anys.
Presentar-se en una llista electoral municipal no és una cosa banal. La pressió que es rep és important, i ho he pogut constatar durant els més de vint anys de treball a l’administració pública. Això, però, no justifica una mala gestió perquè les conseqüències les patim tots. A l’administració pública calen resultats i si no n’hi ha, s’ha de donar pas a uns altres.
Vull pensar que la llista de CIU sofrirà una important modificació, per substituir els regidors i regidores que no han estat capaços de conduir les seves regidories amb un mínim de bons resultats i eficiència. Deixar de fer importants canvis, seria un bon motiu per no confiar-hi més, ja que no ens podem permetre el luxe de perdre quatre anys més.
Amb la llista del PSC m’he compromès a treballar de valent per aconseguir tot allò que he reclamat durant tot el mandat, i també en l’anterior, des de la ciutadania. Vull poder demostrar que es pot fer una gestió eficient amb el concurs dels arenyencs i arenyenques, i que quan es demana poder participar, no és a títol particular sinó de tota la col·lectivitat.
Darrerament les entitats d’Arenys s’estan coordinant per aconseguir tenir més força a l’hora de negociar amb l’Ajuntament. N’estic content perquè és mèrit d’unes persones que hi han confiat i s’ho han treballat. Només amb una societat civil organitzada i coordinada, fent costat i participant de la gestió pública, podrem aconseguir fer avançar la nostra vila. Faré tot el que pugui perquè aquestes entitats tinguin les portes del diàleg sempre obertes.