dissabte, 17 de març del 2007

A Montgat hem perdut, però l'equip funciona

Avui érem a Montgat. El partit era una incògnita ja que els dos equips es troben al mig de la taula classificatòria, encara que hi havia el factor camp, i a més ells ja disposen de gespa artificial. El joc l’han fet els nostres, però els punts s’han quedat a casa. No hi ha hagut manera de fer cap gol, i ells ho han aconseguit a la sacada d’un còrner.
L’equip no té res a veure amb
aquell que va començar la temporada, tot i que no hi ha hagut massa canvis. El treball d’en Salva ha estat la clau de l’èxit. No sé si èxit esportiu, però del que estic segur és que ha estat un èxit social. Nois de mentalitats ben diferents, i situacions familiars diverses, comparteixen un espai setmanal, i una amistat digna de lloança.
En Salva els ensenya a jugar a futbol, però per sobre de tot els educa. Els nostres fills han après que per sobre de qualsevol tècnica o estratègia, hi ha l’educació, el comportament, la solidaritat, l’amistat. Els nostres fills no són uns cracs del futbol, i probablement no ho arribaran a ser mai, però estan rebent la formació d’un tècnic esportiu que té molt clar que la primera cosa que s’ha d’ensenyar són els valors, i que el joc, l’esport, és també una plataforma educativa.
Anant de camp a camp et fixes en el comportament dels jugadors, però encara més en l’actitud dels seus pares. No sempre quedes satisfet, ja que hi ha pares que, per tal de guanyar, perden el seny. S’ha de dir que avui la gent s’ha comportat i el balanç és positiu, encara que sempre hi ha alguna sortida de to que penses que es podria estalviar.
Per cert, el camp de futbol de l’Arenys també s’hi instal·larà la gespa artificial, encara que no sabem quan serà. Diuen que l’administració pública és lenta, i no s’equivoquen. Sembla ser que els tràmits s’estan fent, però més lentament del que voldríem.