dimarts, 13 de març del 2007

En política cal prendre decisions importants

Ja sigui a l’administració local, autonòmica o estatal, en política s’han de prendre decisions que no sempre són ben enteses o acceptades. El que cal és sortir de l’ambigüitat i del voler quedar bé amb tothom, perquè llavors els resultats no agraden a ningú, ni a un mateix.
Aquests dies es pot escoltar la crítica cap a la posició del partit en el govern d’Espanya, no pas pels motius que prediquen i falsegen des del PP, sinó per la manca de fermesa i determinació dels governants. No es tracta tant d’anar a favor o en contra de l’actitud del PP, sinó d’exigir al PSOE més contundència en les seves decisions, preses segons els seus criteris, tan defensables com qualsevol altres.
L’anterior govern del Tripartit, no va ser tan criticat per les lleis aprovades o la política que va seguir, com per la seva actitud, a vegades infantil i amb símptomes de debilitat i improvisació. Els va perdre les anècdotes.
Si una cosa he trobat a faltar, a Arenys de Mar, en aquest mandat municipal que està a punt d’acabar-se, ha estat la presa de decisions enèrgiques, en temes que tothom, inclòs l’equip de govern, era conscient que no funcionaven bé. També s’ha gestionat malament, cometent errors administratius, i deixant d’aplicar, o endarrerint l’aplicació d’acords presos per Ple. Algú pensarà que es tracta d’anomalies intencionades, però jo em decanto a pensar que més aviat ha faltat coneixement i fermesa a l’hora de gestionar el nostre Ajuntament.
Contràriament al que algunes persones creuen, fa més mal la crítica per no haver fet, que no pas per haver-ho fet diferent. Defensar una posició diferent a la d’un grup d’opinió, o col·lectiu de persones, és constructiu i enriquidor per a la societat, però quan es tracta de buscar excuses de per què no s’ha actuat, un mateix ja no sap, a consciència, com donar la cara.
En política cal prendre decisions importants, d’acord a un projecte transparent, explicat a la comunitat a qui t’has ofert servir per un període de temps, i amb la seva complicitat. Si es vol actuar d’esquena o prescindint de la ciutadania, difícilment s’aconsegueix una bona gestió i uns resultats eficients.