diumenge, 3 de febrer del 2013

Mataró inaugura una nova biblioteca

Si no tinguéssim en compte la situació de crisi econòmica que patim, amb problemes greus de finançament, l'acte d'avui no tindria la transcendència que ara li podem donar. Mataró amb una sola biblioteca havia de fer un esforç per oferir a la ciutat el que realment li corresponia, i haurà de continuar treballant per ampliar l'oferta. En uns moments com els actuals s'ha de felicitar l'esforç de tots per inaugurar aquesta segona biblioteca, en un entorn amb una manca d'equipaments culturals i socials.
Avui la biblioteca, ubicada en l'antic escorxador, ha brillat per dins i per fora. Una munió de persones de totes les edats, acompanyats pels gegants de la ciutat i el barri, han participat a l'acte de sortida d'aquest nou equipament, que no és un simple magatzem de llibres i videos, sinó un centre cultural, dinàmic i pedagògic. És l'equipament més integrador de la ciutat, i la porta d'entrada a la Cultura per a totes les persones, siguin d'on siguin.
La Mercè estava contenta pel que representa per a la ciutat de Mataró, però un xic gelosa per no tenir un equip de govern que apostés fermament per la biblioteca com a Mataró. A Arenys portem molt temps parlant del trasllat de la biblioteca al convent de Santa Clara, però com acostuma a passar a la nostra vila, caldrà temps perquè sigui una realitat si és que al final s'acaba materialitzant.