diumenge, 10 de febrer del 2013

Corrupció i supervivència com a nació

Aquests dies només es parla de dos temes: la corrupció i els diferents atacs contra Catalunya, ja sigui en forma de lleis o de recursos al Constitucional. Fins i tot es pretén imposar les curses de brau que el Parlament català va prohibir.
Personalment no estic a favor dels toros, sinó que més aviat em desagrada. El que em molesta més, però, és que el govern espanyol pugui revocar un acord aprovat pel Parlament català, és a dir, pels nostres representants. Ara resulta que unes signatures dels espanyols serviran per anul·lar la resolució aprovada a partir d'una recollida de signatures dels catalans. Com llegia avui a la premsa, els espanyols decideixen què hem de fer els catalans a casa nostra.
La tàctica espanyola davant la voluntat d'una majoria de catalans de separar-nos, és fer-nos la vida impossible. Penso que és una estratègia equivocada, perquè els catalans acostumem a cedir a la primera de canvi, però si ens ho posen tan difícil, potser ens rebel·lem i deixem de cedir. Sigui com sigui, però, no ens ho passarem massa bé.
M'agradarà veure com reacciona la consellera Rigau davant l'aprovació de la llei Wert. També veure què passa amb els horaris comercials, quina capacitat tindrem per aplicar els nostres horaris. No cal dir que estarem atents a què diu el Tribunal Constitucional sobre la declaració sobiranista del nostre Parlament, i com reaccionem.
Continuarem al voltant de dos temes informatius que, de manera prioritària, bloquejarà tots els mitjans informatius, amb el perill que avancem en resoldre els problemes que els han causat, ni trobar una sortida a la crisi econòmica que afecta tantes famílies, i que sembla que ho haguem deixat en un segon pla.