dissabte, 16 de febrer del 2013

La casa reial implicada en el cas Nóos

Diego Torres implica la casa reial en el cas Nóos. Fins ara el gendre del rei espanyol havia declarat que ell només hi posava la cara, però qui decidia era el seu soci Torres. Segons aquest, no només hi posava la cara, que sembla que en té molta, sinó sabia què feia i decidia, i no ho feia sol, sinó que la seva dona i l'assessor també hi ficaven cullerada. Si més no estaven al cas del que feia l'empresa.
Què pot passar? No poden jutjar el rei, però si hi té responsabilitats, no hauria de dimitir? Ja sé que aquest verb el PP l'ha fet treure del Diccionario de la Real Académica. M'ha fet gràcia una vinyeta que he vist al facebook, on es veu el papa Benet XVI amb un cartell que diu: "tu també pots Mariano".
Sembla doncs que estem vivint uns moments que passaran a la història per la seva singularitat. Una concentració d'esdeveniments que ens han sorprès i han marcat el futur més incert que ens podíem imaginar. Un papa que renuncia, uns polítics corruptes que no dimiteixen, un govern català que està pel dret a decidir, i un rei que no té cap intenció d'abdicar, però es troba amb l'aigua al coll.
Corrupció, espionatge, monarquia, dimissions, retallades, desnonaments, sobiranisme... cada dia rebem notícies d'aquestes característiques i cada vegada està tot més embolicat. Un govern espanyol que ha incomplert totes les seves promeses electorals i que es troba envoltat de casos de corrupció, però amb una oposició que no queda curta. Un moment important en què cal prendre decisions perquè no podem continuar massa temps més com ara.