dilluns, 25 de febrer del 2013

Demà sabrem si el PSC és viu o no

Demà pot ser un dia per passar a la història. Pere Navarro amenaça de votar de manera diferent al PSOE. Una cosa mai vista des que varen perdre el grup propi al Congrés de diputats. Seran capaços?
D'entrada ja pressuposa que el PSOE votarà en contra del dret a decidir, i per tant les propostes de resolució que han presentat CIU i ICV fracassaran per majoria espaterrant. Serà interessant, però veure Carmen Chacón, que s'hi juga el seu futur polític, votant de manera diferent del PSOE. Us ho imagineu?
Pere Navarro ha posat entre l'espasa i la paret a Carmen Chacón, i sigui quin sigui el vot del PSC, algú prendrà mal. Si voten diferent, Chacón rebrà la crítica i se li poden tancar moltes portes. Si el PSC vota com el PSOE, serà en Pere Navarro qui quedarà desautoritzat, a no ser que el vot de PSC i PSOE fos favorable al dret a decidir. Però no estem per bromes. Cal ser seriosos.
El camí tortuós del PSC és llarg i feixuc. Hi ha moltes coses a reparar i el temps no li ajuda gaire. Estan massa al punt de mira de tothom, que no poden fer un pet que els del costat no el notin. Això passa perquè el PSC té una llarga història com a partit d'esquerres a Catalunya, i ara se'l troba a faltar. Anirem coixos fins que no es puguin recomposar, però ho han de fer, i tenir també molt clar que els temps han canviat.
Demà sabrem si el PSC és viu, si encara piula, si tot allò que ens han dit que votarien de manera diferent al PSOE, si es tractava de temes favorables a Catalunya, ho compliran o no. Jo encara recordo que van votar a favor del corredor central, en detriment de l'eix del mediterrani. A veure si ara són valents!