dimecres, 27 de gener del 2010

Un cas de mediació

Podria continuar amb el tema d'ahir, perquè acabo de veure que hi ha un projecte de Llei del codi de consum de Catalunya, en què es podrien arribar a pagar multes de fins a 10.000 euros per no emetre les factures i pressupostos en català. Canvio de tema i opto per parlar d'una de les reunions que avui he assistit, on se'ns ha fet la devolució del treball de mediació realitzat en uns habitatges de la vila.
Ha estat un treball acurat i de llarga durada, amb un conjunt divers d'actuacions, totes elles amb sentit, i amb la col·laboració de diferents serveis i tècnics. Un treball que partia del no res, per acabar aconseguint els objectius previstos o desitjats.
Quan tractes amb persones els projectes no acaben mai, no és el mateix que un projecte urbanístic, que té un final, sinó que les persones i les seves circumstàncies evolucionen i són canviables, per la qual cosa, una vegada arribes a un punt, no te'n pots oblidar, sinó que cal assentar les bases per al futur, per no tornar a la situació del principi, sinó establir el camí a seguir i la manera de vetllar perquè funcioni.
Treballar amb persones és enriquidor, no és fàcil, però és agraït si ho fas amb vocació, amb esperit de servei i sacrifici, no esperant grans reconeixements, sinó una gran recompensa, com és la gratitud de qui li cal el teu esforç. Això és el que rep cadascú dels integrants del meu equip.