dilluns, 25 de gener del 2010

La Llei de Dependència

S'ha reunit el Consell Territorial de la Dependència, i la ministra ha anunciat l'acord adoptat per unanimitat de totes les comunitats autònomes perquè el dictamen de les ajudes sigui fet abans dels sis mesos.
L'aprovació de la Llei va anar acompanyada de crítiques entre els partits polítics perquè es considerava que envaïa competències autonòmiques, però l'atractiu que tenia la va fer tirar endavant. Un atractiu que al cap de pocs mesos va començar a desfigurar-se i que encara avui no ha pogut recuperar.
El principal obstacle que s'ha trobat ha estat la lentitud en la seva tramitació, que ha fet que la gent es desanimés després d'esperar tant temps, i el segon i més important la quantia de les prestacions. És per això que tot el que sigui millorar el temps de tramitació millorarà l'eficiència de la Llei, però quedarà per veure si hi ha prou recursos perquè se'n beneficiï un mínim de persones que avali la bondat de la Llei.
En la situació econòmica que vivim, resultaria molt útil que la Llei es pogués aplicar amb més agilitat i beneficiés a un nombre més gran de persones. Els protagonistes d'avui eren la ministra i els consellers i conselleres, però en el dia a dia són molts els que hi intervenen, amb una feina constant de contacte directe amb les persones. L'administració local, la més propera a la ciutadania, té un compromís i la necessitat de comptar amb els recursos suficients per poder-lo complir.