divendres, 8 de gener del 2010

Tertúlia econòmica en època de crisi

El debat d'avui girava al voltant de l'economia. Volíem parlar de la crisi actual i acabar discutint quin model de vila, des del punt de vista econòmic, volíem per Arenys o simplement saber què podíem esperar de la nostra vila.
Penso que ha estat interessant i l'exposició d'en Jordi Navarro molt fresca, espontània a partir de les preguntes i comentaris que anàvem fent. També hem tingut temps per parlar de Fabià Estapé, de José Sacristan o en Joan Hortalà, tots ells professors de la Facultat de Ciències Econòmiques.
Necessitava participar a la tertúlia per desconnectar de tot el que estàvem parlant aquesta tarda, del fàstic que em fa segons quins comportaments de gent mesquina, a qui no li importa res enganyar els altres per continuar sentint-se amo i senyor de l'engany, desestabilitzador.
De fet la vida és una experiència en ella mateixa, i el passat, la història, dóna suficients motius per escriure tot allò que en el moment present no pots fer, perquè tampoc s'entendria.
Com pots lluitar contra la mentida sensacionalista que captiva tant les ments innocents. Avui, també a la tertúlia hi havia qui en algun moment parlava per boca de la rumorologia. He pensat en els perills de l'Internet, al costat dels grans avantatges, quan fa bo tot allò que es veu, sense cap filtre ni reticència o consciència, però també en el perill de la lletra escrita, quan es fa amb tota la intencionalitat destructiva.
Ha estat una tertúlia, amb moments delicats, de discussió apassionada, de punts de vista diferents i contraris, però sempre constructiva i reflexiva, que no et deixa indiferent.