dilluns, 10 d’agost del 2009

Tots per a una mateixa causa

Aquesta tarda hem convocat totes les persones afectades per la presumpta estafa d'un administrador de finques de la vila, que avui s'ha presentat voluntàriament a la comissaria de policia dels Mossos d'Esquadra de Granollers, i li han pres declaració.
L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha volgut contribuir en l'assessorament i orientació jurídica en uns moments desagradables per a una bona quantitat de vilatans que havien escollit el senyor Francesc Sánchez com administrador de la seva comunitat de propietaris.
Arran de la situació de crisi econòmica, des de fa unes setmanes i gràcies al conveni subscrit amb la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Advocats de Catalunya, l'Ajuntament d'Arenys de Mar compta amb un servei d'orientació jurídica (SOJ), que funciona els matins de dimecres als mòduls de Can Nadal. Avui, però, per no saturar el servei setmanal hem convocat a totes les persones afectades per informar-les de la situació (hi havia el cap dels Mossos d'Esquadra d'Arenys de Mar) i respondre aquells dubtes que poguessin tenir. Demà i dimecres l'advocat del SOJ, en Jordi Vila atendrà aquelles consultes que avui hagin pogut quedar pendents de plantejar.
La reunió ha anat bé, tot i l'estat d'ànims d'algunes persones presents a la sala i que és totalment comprensible atesa la situació en què es troben i davant el dubte de si podran recuperar els diners que presumptament els han robat. La pregunta sense resposta que molts es feien i que algú ha plantejat és per què detingut el presumpte estafador, després de declarar se l'ha deixat marxar.
Quan ets part afectada és molt difícil entendre que estem en un estat de dret i que fins que no es provi, no es pot acusar ningú. La gent no accepta que una persona que s'ha quedat amb els seus diners, pugui circular tranquil·lament i viure a compte dels seus estalvis.
L'Ajuntament no és part afectada, però no deixarà a l'estacada les víctimes d'aquest afer, i seguirà de prop tot el procés, assessorant qui ho necessiti i orientant els veïns perquè coneguin en tot moment què és el millor que poden fer.
Aquests dies Arenys de Mar és present a molts mitjans de comunicació. Malauradament això passa quan la notícia és negativa, però no ho podrem canviar mai, perquè és el mateix morbo el que fa que els mitjans de comunicació trobin interessant les pífies i normal i sense interès les positives.