dilluns, 17 d’agost del 2009

La coixinera

No sé si ha estat la calor d'aquests dies o bé que costa d'engrescar-nos, però a la Jordina, de La Coixinera, li ha resultat complicat fer que la gent s'animés a dansar. Em deia poc abans d'acabar l'actuació que havia estat una sessió infantil, ja que aquests han estat gairebé els únics que s'han llençat.
Era la primera vegada que assistia a una actuació del grup de música tradicional, però en Jordi, amb qui compartim espai de treball a Mataró, ja m'ho va anunciar fa temps, i avui ho tenia anotat a la meva agenda, no pas per ballar, perquè no en tinc ni idea, sinó per escoltar la seva música.
Després de molts dies que amb prou feines havia tocat el cotxe, avui hem fet una sortida a l'Empordà. Hem anat a Cadaqués, on, o bé no hi havíem estat o feia molts anys. L'arribada ha estat angoixant, d'allò de girar cua i deixar-ho per un altre dia. Ahir dubtàvem de si era una bona idea el fet d'anar-hi amb la calor d'aquests dies, però el fet que avui fos dia de festa a Arenys, ens ha decidit arribar-nos-hi.
Cua per arribar-hi, però ha valgut la pena. Cadaqués, tot i la gentada que hi havia, es mereix una visita, i de ben segur que hi tornarem. Els que s'havien de banyar ho han fet i els que havíem de passejar pel casc antic també. Us haig de dir que el retaule barroc és molt bonic, però jo em quedo amb el nostre. També és cert que no l'hem pogut observar massa bé, perquè l'accés era tancat i ho veies a través del vidre del cancell. La propera vegada que hi anem, ens el mirarem millor. Abans de marxar hem fet un petit recorregut fins a Portlligat, tot pensant que hi tornarem.
A la plaça de l'Església de la nostra vila tot estava a punt per a l'actuació de La Coixinera, pràcticament el darrer acte de Sant Roc, encara que a Arenys hi ha festa tot el juliol i l'agost, i per això no us estranyeu que continueu observant actes a l'agenda d'aquests dies.
Si no els heu escoltat us recomano que ho feu quan en tingueu ocasió, el company Jordi, l'he vist molt atrafegat amb la viola de roda, de fet, quan s'ha acabat el concert, m'ha dit que es desafina fàcilment, per la mateixa calor dels focus, i per això l'ha d'estar afinant durant tot el concert. Ah! i li he dit que poden millorar en l'uniforme. El concert ha estat entretingut i en general la gent n'ha sortit satisfeta.