diumenge, 23 d’agost del 2009

Grècia un país en estat d'emergència

Una de les situacions dramàtiques del dia són els incendis que estan patint a Grècia i que en aquests moments tenen un gran front a només quinze quilòmetres de la capital. Malauradament la notícia ja no ens sorprèn perquè es fa present cada any en una part o altra del món, i també a casa nostra. Grècia va patir uns greus incendis ara fa dos estius, i tot fa pensar que els d'enguany no queden enrere.
Espanya, Portugal i Grècia, són els grans perjudicats d'Europa, amb una climatologia que ajuda la propagació dels incendis, i amb una massa forestal poc preparada per resistir-se al foc. Encara recordo molts indrets del Collsacabra de la meva infància amb pastura o sembrats, i que en aquests moments s'han convertit en bosc, a vegades massa brut i propici a encendre's amb facilitat.
A casa nostra potser no serà el pitjor any dels incendis, quant a superfície cremada, però la mort de quatre joves bombers a l'Horta de Sant Joan ha posat una nota negativa que serà recordada durant molt temps.
Ara a Grècia hi ha moltes famílies que ho estan passant molt malament, perquè han perdut algun familiar o amic, perquè han perdut la casa i les seves propietats, perquè se'ls ha cremat la font dels seus ingressos, de la seva subsistència. Avui Grècia necessita el suport de tots els estats veïns i totes les persones que poden ajudar a controlar el foc esbojarrat que amenaça la seva vida. Nosaltres, que no podem fer res per aturar la línia de foc, els encoratgem a superar aquest tràngol i els enviem el nostre condol i mostra d'amistat, amb els millors desitjos perquè es posi fi a tant de dolor i sofriment.