diumenge, 16 d’agost del 2009

Sant Roc gloriós!

Un any més els arenyencs celebrem la diada de Sant Roc, recordant el vot de vila que fa que macips i macipes es passegin per la població tot ruixant els vilatans i vilatanes, com a símbol de l'allunyament de la pesta que va envair la vila.
Les tradicions són la base de la consciència històrica de poble que diferencia i fa pinya. El gran repte sempre està en la capacitat d'incorporar els nouvinguts, siguin dels pobles veïns o d'altres països. Quan la tradició té un component religiós, encara ho fa més difícil, sobretot dins l'entorn d'altres cultures religioses.
Seria interessant trobar la manera d'implicar els i les joves que han vingut de fora, o fins i tot aquells que ja han nascut a casa nostra, però de famílies arribades de lluny. Aquest esforç per aconseguir-ho ha de ser compartit, tant per les persones que ho hem vist i celebrat des de petits, com de les que s'ho han trobat quan han arribat a Arenys.
En un dia assolellat i calorós, els nostres macips i macipes han trepitjat tots els carrers i places de la vila, i aquesta tarda es trobaran amb les autoritats municipals per acompanyar-les fins a la parròquia, a l'ofici en honor de Sant Roc. Com podeu veure, tot un entrelligat civil i religiós que evidencia que la nostra societat té unes arrels clarament cristianes.
I després d'ofici, la Dansa d'Arenys, enguany en una edició especial, amb motiu del 60è aniversari i la participació de dansaires de diferents èpoques. Tant de bo que la festa sigui de tots i per a tothom, perquè d'aquesta manera farem possible la seva continuïtat i la integració de tota la ciutadania arenyenca.