dilluns, 24 de novembre del 2008

Més polítiques socials

Si entenem que hem de fer política social hem de ser conseqüents i no podem sortir per la tangent. El PSOE ens ha venut des del primer dia que optava per les polítiques socials i ens va presentar la Llei de la Dependència com a programa estrella. La crisi no pot ser excusa per aturar la seva aplicació, i a Catalunya ho estem patint de manera alarmant.
ERC, que ha vetat els pressupostos al Senat, ha sigut molt crític, primer amb ICV per haver-los vetat sense haver intentat negociar res, i amb el PSOE perquè no els ha escoltat a l'hora d'apostar per una política social més atrevida.
S'hauria d'estudiar a fons per veure fins a quin punt les declaracions d'uns i altres són del tot sinceres, però és cert que quan es creen expectatives s'han de mirar de complir, sobretot quan es tracta del pa de cada dia, de la gent més vulnerable.
També he pogut llegir als diaris que quan es va preparar la Llei de la Dependència, i es va fer la previsió del cost que representaria, es va fer curt i que ara ha sortit moltes més persones que tenen dret a les aportacions i que el pressupost no és suficient. Seria bo conèixer quina va ser la causa d'aquest error de previsió, i decidir d'on han de sortir els recursos, abans d'haver de privar de l'ajut a qui hi té dret.
No pot ser que les declaracions polítiques es facin massa alegrement, i quan vénen els problemes es vulgui sortir d'estudi. Si els electors varen donar suport a partits d'esquerra va ser perquè confiaven que aquests farien una política social més decidida. No podem permetre que la crisi afecti els que tenen menys recursos, i ens hem de comprometre a seguir de prop totes les decisions que el govern espanyol vagi prenent, per recordar-li les promeses electorals.