divendres, 7 de novembre del 2008

Procés participatiu a Arenys de Mar

Demà comença el termini perquè els vilatans i vilatanes d'Arenys de Mar escullin els tres projectes o actuacions a la via pública que prioritzen per a l'any 2009. El govern ha reservat l'import de 200.000 euros del Pressupost d'Inversions per destinar-ho als projectes seleccionats per la ciutadania.
Es tracta d'un procés participatiu que té com a finalitat donar l'oportunitat que els vilatans s'acostin una mica més a la gestió pública municipal. El projecte té els límits que té, i ens ha de servir com a base, junt amb els resultats del Pla Director de Participació que s'està confeccionat, per decidir quin model de vila participativa volem i és més idònia per Arenys de Mar.
Es presenten 18 actuacions de l'espai públic, ja sigui arranjament de carrers, mobiliari urbà, accessibilitat, millora de façanes d'equipaments públics singulars... totes elles proposades pel mateixos vilatans durant l'estiu i els primers dies de setembre. Un total de 214 propostes que es varen estudiar i seleccionar en funció dels paràmetres exposats inicialment, i que es referien a la competència municipal, que fossin actuacions a l'espai públic, que no estiguessin ja programades i que el seu import s'adeqüés a la disponibilitat pressupostària fixada.
Des de demà dissabte fins al diumenge 16 de novembre, totes les persones empadronades a Arenys de Mar i més grans de 16 anys, podran emetre el seu vot a qualsevol de les urnes repartides per diferents equipaments municipals i botigues d'Arenys, o bé per Internet al web municipal.
Aquestes dies estem acabant de programar les actuacions pendents del procés participatiu del pressupost 2008, i que completaran els treballs realitzats a petició dels vilatans. Confiem en la participació dels vilatans i esperem poder analitzar la resposta a través de la Comissió de Seguiment que al seu dia es va crear, amb la participació de representants d'entitats i persones a títol individual. El govern està igualment obert a rebre tots els suggeriments i també les crítiques que ajudin a confeccionar un model propi i participat a la nostra vila.
Me'n vaig a sopar que avui tenim la conferència d'en Toni Comín a la Biblioteca.