dissabte, 29 de novembre del 2008

Ens donaran corda per un any?

Si ens donen 8.000 milions d'euros i som 8.112 municipis, ens toca gairebé un milió. Si ho fan proporcionalment, com que hi ha molts municipis més petits que nosaltres, ens tocarà més d'un milió d'euros. Si els projectes que presentem són interessants, i en tenim una colla, llavors... no vull que sembli el conte de la lletera.
Ahir es feia pública la decisió del govern espanyol d'afegir els vuit mil milions per a inversió dels municipis espanyols, en projectes que no figurin al Pressupost 2009, és a dir, projectes que no estaven previstos portar a terme, perquè no hi ha els recursos necessaris.
Al marge de que es pugui aconseguir tirar endavant un o més projectes a la vila, que està per veure-ho, això no hauria de ser una cortina de fum sobre el greuge econòmic que pateix l'administració local, perquè llavors estaríem parlant d'un pedaç més d'aquells que li agrada al govern de Zapatero. No cal ser desagraïts, però tampoc tontos. Ens podran continuar negant el que ens correspon, però no ens enredaran més.
Perquè... i si ens paguessin l'IBI de l'Autopista del Maresme al seu pas pel nostre terme municipal? Aquesta seria una mesura sensata i que resoldria alguns problemes. Per què no posem totes les cartes sobre la taula i arribem al final?
El govern municipal té ara l'oportunitat de seduir el govern amb noves propostes inversores, i no pot fallar, però el govern estatal hauria d'organitzar-se una mica millor, i analitzar per on falla tot plegat i no deixar-se portar per anuncis de mesures puntuals i enlluernadores. Partint de què aquest 2009 funcioni, que passarà el 2010? Hi estan pensant ja des d'ara, o esperaran a finals de l'any vinent per inventar-se una altra proposta? Ens deixaran augmentar la capacitat d'endeutament que, ara per ara, ens escanya? Sap el govern de l'Estat que no només d'inversió viuen els ajuntaments?
Demano al govern de Madrid, i per extensió a tots els governs de les administracions públiques, més seriositat i transparència, perquè ningú pugui dubtar dels propòsits dels polítics de torn, i planificació; sisplau, planificació.