dijous, 6 de novembre del 2008

La Llei electoral catalana a debat

Avui no em puc queixar de pluja o ventades, però el cas és que m’he quedat sense connexió a Internet, per la qual cosa retardaré el moment de penjar el meu post al blog.
Avui volia parlar de la conferència que tindrà lloc demà el vespre a la Biblioteca d’Arenys de Mar, al voltant de la Llei electoral catalana, a càrrec d’en Toni Comín, diputat al Parlament català pel grup PSC-CPC.
Si seguiu la política de prop i la catalana especialment, tindreu molt present que des de fa molt temps no es parla ni de la divisió territorial de Catalunya ni de la Llei electoral catalana; dues lleis que havien de canviar el país, però...
La darrera vegada que vaig sentir a parlar de la divisió territorial catalana va ser a Canet, en una conferència del llavors conseller Carretero. De la nova llei electoral sabíem que es va encarregar a un grup d’experts la redacció d’una proposta i que aquesta es va entrar al Parlament català. A partir d’aquí tot ha estat un mutis.
La Plataforma Ciutadans pel Canvi s’ha proposat presentar una Iniciativa Legislativa Popular perquè el Parlament s’hagi de pronunciar sobre la seva tramitació o no.
El diputat Toni Comín, serà a Arenys per explicar-nos els principals trets de la proposta de llei elaborada pel grup d’experts, i també els elements incorporats per Ciutadans pel Canvi, a l’hora de presentar la ILP.
Aquest acte l’organitza el Grup de Debat i Tertúlia d’Arenys de Mar.